• Imprimeix

Nova edició de Gamelab

XIV Congrés Internacional de Videojocs i Oci Interactiu

27/06/2018 07:06
Gamelab

©Gamelab 2017

Del 27 al 29 de juny tindrà lloc el XIV Congrés Internacional de Videojocs i Oci Interactiu GAMELAB BARCELONA que es celebrarà a l'Hotel NH Barcelona de L'Hospitalet de Llobregat amb el suport de l’ICEC.

Aquesta serà la catorzena edició d'un congrés que any rere any ha comptat amb la presència de les principals figures internacionals del sector, les quals ofereixen la seva visió experta sobre l’evolució del mitjà, contribueixen a dibuixar el futur i anticipen les experiències i formats de consum d’oci que s'imposaran durant la propera dècada.

Enguany destaca per ser l’edició amb més participació femenina (aproximadament un 38%), la qual cosa demostra que elles ocupen un paper cada vegada més gran en la indústria de l’oci electrònic.

Entre les i els ponents més destacats de l’edició de 2018 trobem a:

  • Amy Hennig, amb una carrera que abasta gairebé 30 anys de vida professional. Va començar durant l’època d’Atari 7800 i més recentment ha treballat com a directora creativa i guionista de les aclamades sèries de Soul Reaver – Legacy of Kain i Uncharted. Rebrà el Premi Gamelab d’Honor d’aquesta edició.
  • Todd Howard treballa des de l’any 1994 per a la mateixa companyia: Bethesda, on ha dirigit alguns dels jocs de rol més ambiciosos i influents de la història del mitjà, des de la sèrie de The Elder Scrolls fins la reinvenció de la fantasia post-apocalíptica de Fallout. Serà premiat en aquesta edició amb el Premi Llegenda.
  • Jonathan Blow és un dels dissenyadors i programadors de videojocs més respectat en l’escena independent. Autor de jocs com Braid o The Witness, va estar en els començaments del boom indie. A GAMELAB vindrà per donar una masterclass amb el títol: ‘Decisions de disseny creant Jai, un nou llenguatge per a programadors de jocs’.

A més a més, GAMELAB 2018 també comptarà amb la presència de figures de primer nivell internacional com Angie Smets (productora en Guerilla Games), David Jones (creador de Grand Theft Auto i Lemmings), Kati Levoranta (directora executiva de Rovio), Maja Moldenhauer (productora i artista de Cuphead, la darrera sensació del videojoc independent) o Mark Cerny (desenvolupador i arquitecte de PlayStation 4).

Com és habitual, de manera paral·lela a les conferències i masterclass es durà a terme l’Indie Hub, un espai expositiu i de negoci dedicat al sector local i un punt de trobada i d’exhibició per donar a conèixer nous projectes a potencials inversors, publishers i premsa.

El dimecres a la tarda, entre les 18:00 i les 19:00 tindrà lloc el Demo Day de la tercera edició de GameBCN (la incubadora de videojocs que compta amb participació del Departament de Cultura, l’Ajuntament de Barcelona i Canòdrom), on els 5 equips incubats aquest any presentaran els seus videojocs:

  • Dungeons & Dancers, un joc de trencaclosques musicals desenvolupat per Impressive Entertainment.
  • Endling, una aventura gràfica de Herobeat Studios.
  • Oh My Godheads, un multijugador dels terrassencs de Titutitech.
  • Rise of Titans, un trading cart game de GiantFox.
  • Robot4Z, un joc cooperatiu d’acció i plataformes desenvolupat per l’equip salvadorenc de Three Art&Media.

GAMELAB 2018 compta també amb el suport d'Acció i la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de L’Hospitalet, el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte i de l’Ajuntament de Barcelona.