• Imprimeix

28 galeries han participat al Barcelona Gallery Weekend 2018

El festival s’ha consolidat com una cita anual de referència de les Arts Visuals.

19/10/2018 13:10
Imatge_BGW18

© Anna Castro Lozano

Del 26 al 30 de setembre va tenir lloc la quarta edició del Barcelona Gallery Weekend, una de les cites anuals de referència del sector de les arts visuals de Catalunya, organitzat per l’associació Art Barcelona i que compta amb el suport de l’ICEC. Durant aquests cinc dies els professionals del sector, promotors, col·leccionistes i amants de l’art van poder gaudir de l’art a través d’exposicions i activitats especials a les galeries –la majoria d’Art Barcelona però també del Gremi de Galeries d’Art de Catalunya i d’altres que no estan associades–, de la descoberta de nous talents i espais singulars, i de l’experiència de viure la ciutat amb una mirada diferent.

Consolidat ja com un festival imprescindible en el calendari anual de l’art contemporani, el Barcelona Gallery Weekend és un dels esdeveniments que donen el tret de sortida a la temporada oferint una àmplia programació per reconèixer el paper de les galeries com a agents promotors del patrimoni cultural contemporani i acostar l'art a nous col·lectius a través d’ iniciatives innovadores. En total, més de 30 espais (a les galeries cal sumar-hi les localitzacions inèdites incloses al programa paral·lel Composicions) van mostrar simultàniament propostes d'artistes de tot el món, emergents i consolidats, tant contemporanis com d'avantguarda històrica.

L’esdeveniment va comptar, com cada any, amb un programa professional adreçat a agents actius del món de l’art, tant locals com internacionals, amb l’objectiu de generar vendes, intercanvis i xarxes de contacte; un programa d’adquisicions dirigit a fundacions i empreses privades que es comprometen a adquirir obres; i una agenda de rutes guiades per al públic general amb l’objectiu d’acostar el treball dels artistes i donar a conèixer les galeries participants. A més, com a novetat d’aquesta edició, es va presentar el programa Artévete que els organitzadors van definir com “una nova experiència per ampliar les fronteres del mercat de l’art” i que pretén sensibilitzar el públic general cap a l’adquisició d’obres a través d’una sèrie d’activitats dirigides i la participació d’ambaixadors del món cultural. El programa es va iniciar amb el Barcelona Gallery Weekend i aspira a tenir una programació continuada tot l’any.