• Imprimeix

L'ICEC dona un nou impuls al projecte de les Cases de la Música

Aquest projecte és similar a d’altres iniciatives que estan en funcionament a ciutats europees, amb la particularitat que és l’únic que treballa amb una xarxa de ciutats.

30/05/2018 16:05
Imatge_Casesdelamusica

L'ICEC, del Departament de Cultura, ha impulsat la signatura d’un conveni marc juntament amb la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, els ajuntaments de Mataró, L’Hospitalet de Llobregat, Manresa i Terrassa i l’Associació Xarxa de Cases de la Música pel projecte Cases de la Música per facilitar donar continuïtat i major estabilitat a un projecte que va néixer l’any 2005 i que s’ha convertit en un projecte de referència de dinamització cultural.

Coparticipat per l’administració i empreses del sector musical, té com a objectiu dinamitzar la formació musical no reglada posant les eines necessàries per ajudar als creadors i grups emergents a fer el pas cap a la seva professionalització. Aquest projecte és similar a d’altres iniciatives que estan en funcionament a ciutats europees, amb la particularitat que és l’únic que treballa amb una xarxa de ciutats.

L’acte de presentació, que ha tingut lloc avui a la Sala Salamandra de L’Hospitalet de Llobregat, ha comptat amb la presència del director de l’ICEC, Xavier Diaz; l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín; el diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé, i el Coordinador de les Cases de la Música, Jordi Planagumà.

Després de 12 anys en funcionament i fruit del que va quedar reflectit en el Pla Integral de la Música, s’ha fet un pas més en la seva consolidació amb la signatura d’un conveni marc que engloba a totes les administracions i entitats participants. Aquest conveni manifesta la voluntat de totes les parts de seguir treballant conjuntament en el projecte amb els objectius de desenvolupar públics per a la música, suport a la pràctica musical amateur o professionalitzadora i la creació d’oportunitats per als grups i creadors emergents.

El projecte de les Cases de la Música inclou activitats de formació, creació, exhibició i promoció de la música moltes d’elles encaminades a impulsar grups emergents i donar-los oportunitat d’entrar en circuïts professionals. A través d’un excel·lent treball en xarxa, les Cases de la Música tenen acords de col·laboració amb el Mercat de Música Viva de Vic i amb la Fira Mediterrània de Manresa per tal que grups sorgits de qualsevol de les cinc cases existents actualment actuïn en aquestes fires i mercats estratègics.

Les Cases de la Música col·laboren també activament amb el concurs Sona 9 del grup Enderrock ajudant als grups finalistes a preparar els seus directes així com amb d’altres festivals d’arreu de Catalunya.

Entre les múltiples activitats destaquen els projectes Xics´n’Roll adreçat al púbic familiar, Musiquetes adreçat als més petits, la Incubadora Musical pensat per donar suport als grups emergents que volen endinsar-se en el món de la indústria musical o el projecte d’integració social Discconcerts. Des de l’àmbit estrictament de la formació, es potencien tota mena de tallers tan teòrics com pràctics (guitarra, batucada, caixó flamenc, percussió infantil, etc.)

De cara als propers anys, es vol potenciar el projecte Rock’in,  encaminat a les escoles de secundària i que permet als alumnes dels instituts descobrir i conèixer des de la pràctica els instruments musicals i les eines de producció que calen per a fer un bon directe de música moderna.

Les administracions signants consideren una prioritat fomentar totes aquelles iniciatives culturals encaminades al desenvolupament de públics per a la cultura i per a la música en especial i valoren com de màxima rellevància aquells projectes que ajuden a establir l’ equilibri territorial i fomenten la igualtat d’oportunitats per a tothom.

Cliqueu aquí per veure el vídeo de Cases de la Música.