• Imprimeix

33 empreses catalanes mostren les seves creacions al Barcelona Games World, la gran cita per al sector del videojocs

L’ICEC torna a tenir un estand a disposició de les empreses catalanes

22/11/2018 14:11
Imatge_BGW

©BGW

L’ICEC participa en la tercera edició del saló de videojocs Barcelona Games World (BGW), que se celebra entre el 29 de novembre i el 2 de desembre, amb un estand que acull 33 empreses catalanes. Després de dues edicions exitoses, l’estand català organitzat per l’ICEC –sota la seva marca d’internacionalització Catalan Arts - Video Games– ofereix 208m² a les empreses catalanes perquè puguin mostrar en un espai propi els seus jocs tant als professionals com al públic assistent, i hi puguin desenvolupar reunions de negoci i trobades amb professionals d’altres països.

Les 33 empreses que participen de l’estand català són: 2Awesome Studio, 3D2 EntertainmentAltered Matter, Anarkade, Anticto Estudi Binari, Ancla, Barspin Studios, Black Alligator Games Chloroplast Games, Dolores Entertainment, Drop of Pixel, Grimorio of Games, HeroBeat Studios, Ivanovich Games, Jandusoft SL, Kaneda Games, Last Chicken Games, Mango Protocol, Nape Games, Oxiab Game Studio, Petoons, PlayStark Games, SandBloom Studio, Sekg, Shadow Company Games, Sunforge Interactive, Titutitech, TrogloBytes Games, Undercoders, Unfinished Pixel, VirtualAge, zeeWave Sound i Zink Media Studio

A més, les empreses catalanes Dark Curry, Distorsion Games, Garage 51, Kendaigames, Scarecrow Studio, The Game Forger disposen d’un estat propi al Barcelona Games World.

La indústria local, a més, mostrarà la seva capacitat per abordar gèneres molt diversos: aventures gràfiques de pirates completament traduïdes i doblades al català, simpàtics party games que arriben amb el suport de gegants com SquareEnix i PlayStation, simuladors hiperrealistes d’esports urbans, jocs de terror en primera persona, un metroidvania protagonitzat per un ós rentador i una llama, jocs de rol amb viatges en el temps o trencaclosques d’estètica steampunk.

Com a novetat d’enguany, la realitat virtual serà molt present a l’estand de l’ICEC. Tres estudis de desenvolupament compartiran propostes molt diferents entre si: des de jocs de conducció de karts fins a títols que ens conviden a protagonitzar baralles amb armes blanques en amfiteatres romans, passant per propostes sorprenents que adapten les característiques de les escape rooms a les particularitats de la tecnologia VR.

També es podrà jugar a Etherborn, l’esperat primer joc d’Altered Matter, que arriba a la Barcelona Games World després d’haver estat seleccionat per participar al Day of Devs, el prestigiós esdeveniment que se celebrar a San Francisco i que , any rere any, funciona com a avançament dels millors títols que oferirà l’escena internacional del videojoc independent durant el proper any. Consulta els videojocs catalans presents al BGW. 

D’altra banda, per fer més eficient la presència de les empreses catalanes a la fira, l’ICEC, mitjançant el seu Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) i l’Àrea de Cultura digital, ha organitzat durant les setmanes prèvies al Barcelona Games World tres sessions formatives adreçades a desenvolupadors, productors, responsables de comunicació, gestors i, en general, qualsevol professional del sector dels videojocs que tingui la responsabilitat d’elaborar i portar a terme els plans d’empresa i de màrqueting del seu estudi o defensar el projecte davant d’inversors i publishers.

La gran novetat dins l’apartat professional és la Games Startup Competition, competició organitzada conjuntament entre Barcelona Games World i GameBCN, la incubadora de videojocs que promouen conjuntament l’ICEC, l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Canòdrom Parc de Recerca Creativa. Un jurat d’experts seleccionarà 12 projectes internacionals que rebran com a premi un estand a la zona professional del saló i accés al programa de networking i finançament. Els projectes presentats seran dins de les categories mobile games, PC games, console games i virtual experiences.

La internacionalització de les empreses culturals catalanes

L’ICEC és una institució pública del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que treballa pel desenvolupament i la consolidació del sector cultural impulsant les empreses i els professionals de la cultura per millorar-ne la competitivitat i  la professionalització. L’ICEC assessora i acompanya les empreses i els professionals de la cultura dels diferents sectors: les arts escèniques, les arts visuals, l’audiovisual, la cultura digital, el llibre i la música, i posa a la seva disposició ajuts i eines de finançament, així com serveis per a la internacionalització, la capacitació empresarial i el desenvolupament de públics. A través de les seves accions, l’ICEC col·labora en la construcció d’un teixit cultural competitiu i de qualitat i fomenta, també, els hàbits de consum i la generació de públics.

Catalan Arts és la marca de l’ICEC per a la promoció internacional de les empreses creatives i culturals catalanes. Mitjançant la xarxa d’oficines de l’ICEC a Europa (Barcelona, Berlín, Brussel·les, Londres i París) es treballen diverses línies d’actuació per connectar, guiar i donar suport a les empreses culturals i creatives en la seva trajectòria internacional. Amb aquest objectiu, Catalan Arts promou la presència de creacions i empreses catalanes a mercats, fires i esdeveniments professionals clau. A més, ofereix tot tipus de materials i recursos als professionals de Catalunya que cerquen desenvolupar els seus projectes internacionalment, així com a professionals d’altres països que cerquen produccions artístiques per als seus festivals o espais culturals.

Més informació: 

Catàleg d’empreses catalanes a BGW 2018: http://www.catalanarts.cat/web/sites/default/files/CatalanArts_BGW2018.pdf

Web de Catalan Arts: www.catalanarts.cat

Blog de Cultura Digital:  http://culturadigital.blog.gencat.cat/