• Imprimeix

19 companyies catalanes participen a FETEN, la fira europea d’arts escèniques per a nens i nenes de Gijón

La Mostra d’Igualada, mercat estratègic de Cultura, presentarà la programació de l’edició 2018

16/02/2018 12:02
Foto_Feten2018

El teatre familiar de Catalunya compta un any més amb una forta presència a FETEN, la Feria Europea de Artes Escénicas para Niños y Niñas. Un total de 19 companyies catalanes participaran a la 27ena edició de la fira que tindrà lloc a la ciutat asturiana de Gijón/Xixón entre el 18 i el 23 de febrer.

FETEN inaugurarà la seva vint-i-setena edició a través de la música catalana. L’Orquestra de Cambra de l’Empordà serà l’encarregada d’iniciar el programa de la fira amb Concert a Tempo d’Umore el diumenge 18 de febrer.

Els espectacles de les companyies i artistes catalans que participaran a la fira són: Múbac Dans (Bowling), Centre de Titelles de Lleida (Hathi), Cia. de Teatre Anna Roca (El secret de la Nanna), Estenedor Teatre (El Col·leccionista de Pors), Farrés Brothers I Cía (El silenci d’Hamelin), Iron Skulls (Sinestèsia), Javier Ariza (Antes es major), La Bleda (Superbleda), La Companya del Príncep Totilau (Monsieur Croche), Marcel Gros (Encuentracuentos), Orquestra de Cambra de l’Empordà (Concerto a Tempo d’Umore), Produccions Essencials (Cinc contes diferents), Cia. Jordi Tonietti (El Ruedacuentos), Teatro Sobre Ruedas (Teatro Sobre ruedas), Trukitrek (Mr.Train), Cia. Cir XIC (Bicirco), El burro dels Jocs (Juegos de Encuentro), Red Button (Automàtics), Cia. Impàs-Estampades (El buit).

Enguany FETEN compta amb la presència de cinc companyies més que l'any passat. A més de les 19 catalanes, hi participen un total de 63 companyies de l'Estat espanyol, Portugal, França, Bèlgica, Itàlia, Anglaterra, Hongria, Noruega,  Uruguai i Argentina. Així, la fira desplegarà més de 200 representacions de les arts escèniques de 28 països diferents. A més, destaca la incorporació de les noves tecnologies com a suport escenogràfic i com a element connector entre els ballarins i els actors.

La fira es consolida com una trobada de referència, oportunitat i negoci anual pels professionals, programadors i creadors del sector. Per tercer any consecutiu, FETEN reunirà més de 700 professionals que podran assistir a una jornada professional de caràcter internacional el dimecres 21 de febrer amb l’objectiu de reflexionar sobre el present i futur de les arts escèniques.

La Mostra d’Igualada, mercat estratègic de Cultura, que s’està obrint al mercat espanyol i internacional presentarà la programació i les activitats professionals que tenen previstes per la propera edició.