• Imprimeix

17 companyies i entitats catalanes seran presents a la Internationale Kulturbörse de Freiburg amb el suport de l'ICEC

La fira d'arts en viu tindrà lloc del 20 al 23 de gener de 2018

14/01/2019 12:01
Imatge_Freiburg19

Les arts en viu catalanes comptaran un any més amb un estand institucional a la Internationale Kulturbörse de Freiburg (IKF) organitzat per l'ICEC sota la seva marca d’internacionalització, Catalan Arts, en el qual hi participaran 17 companyies i entitats catalanes.

L’Internationale Kulturbörse, que celebrarà la seva 31a edició a Freibrug (Alemanya) del 20 al 23 de gener de 2019, és una de les principals fires d’art en viu d’Alemanya. L’estand català a la fira vol servir per facilitar l’accés al mercat alemany i donar un major impuls al sector donant a conèixer les propostes catalanes al públic professional que hi assisteix.

Enguany, l’IKF ha escollit 8 de les companyies catalanes per actuar durant la fira i presentar en directe els seus espectacles: Amer i ÀfricaCris-is, CQP Campi qui puguiItineràriaCia. Kimani (nominada al premi IKF "Freiburg Leiter" en la categoria d'espectacle de carrer), Las MigasPuntMoc, i Zum Zum Teatre.

També han confirmat la seva presència a l’estand Catalan Arts: La Maleta dels Espectacles, Espectacle Espectacular, Obsidiana, Trompez Cirkus ManagmentEscenamusic i el Centre de Titelles de Lleida

A més, seran presents a l’IKF: Cia. Du K’to (companyia catalano-balear), Cia. La Tal i LaBú Teatre.

Enguany la fira inicia una nova etapa sota la direcció artística de Susanne Göhner. Durant els quatre dies de la fira hi ha programades unes 200 actuacions i hi participaran artistes i companyies de 36 països. Actualment a la fira ja hi ha registrats més de 350 expositors i s’esperen entre 4.000 i 5.000 visitants, dels quals bona part són programadors de festivals, tant alemanys com centreeuropeus, i responsables de programació d’institucions culturals, moltes d’elles municipals. Acudeixen al a fira per trobar propostes d’arts de carrer, teatre, màgia, circ, instal·lacions i m´´usica que després programen, ja sigui dins d’un festival o bé en alguna de les sales o espais que gestionen.

En els últims anys, les arts en viu catalanes han aconseguit fer-se un lloc com a referent per als programadors alemanys, gràcies en part a la participació a diverses edicions de l’IKF de companyies catalanes, amb produccions que després han girat amb èxit per Alemanya i Europa.

Durant els dies de al fira, els tècnics de l’àrea de Mercats de l’ICEC i de la seva oficina a Berlín mantindran reunions, faran nous contactes i treballaran per fer d’enllaç entre professionals internacionals i les companyies catalanes, i ajudar-les, així, a accedir al mercat alemany.