• Imprimeix

L'ICEC organitza una jornada per posar en contacte les arts escèniques i la tecnologia

La sessió tindrà lloc el 22 de maig a l’Estruch de Sabadell

15/05/2018 09:05
Imatge_JornadaArtsTech

Durant els últims anys s'ha pogut veure com les companyies de teatre i dansa han decidit endinsar-se en el món de la tecnologia, creant espectacles que desperten la imaginació i la sensibilitat del públic. Grans noms de l’escena internacional han optat per aprofitar una eina que els permet ampliar el llenguatge escènic, renovar les disciplines i acostar-se a nous públics.

Conscients d’aquest corrent internacional i amb l’objectiu d’apropar-lo a companyies i espais escènics catalans, l'ICEC organitza el proper 22 de maig a l'Estruch, una jornada sobre arts escèniques i tecnologia amb la voluntat d’aportar reflexió, informació i eines, tant a creadors com a programadors, sobre la implicació de la tecnologia en les arts escèniques.

Aquesta jornada ha estat concebuda amb una necessitat concreta: la de motivar creadors, companyies i programadors a treballar sense por a la tecnologia aplicada a les arts escèniques. La jornada vol oferir un espai on poder compartir experiències de creació digital per a les arts en viu, amb la voluntat de generar curiositat a tots els agents implicats i, sobretot, d’ajudar a esvair dubtes, prejudicis i temors al voltant de l’ús d’aquestes tecnologies en escena. La voluntat final és que aquesta jornada generi un punt d’inflexió en l’interès que autors, programadors i artistes catalans posen en l’ús en escena d’aquestes tecnologies digitals i en les polítiques culturals que necessàriament han d’acompanyar aquesta transformació natural.

Les eines i les tecnologies digitals fa dècades que són presents en quasi totes les etapes de creació i difusió d’un espectacle en viu. Que passin a formar part també del mateix espectacle és un pas natural que alguns autors ja fa anys que exploren de manera intensa. Des de les pràctiques més radicals fins als espectacles de gran format o familiars, la revolució digital ha vingut per quedar-se.

Més informació i inscripcions: aquí