• Imprimeix

Twin Tastes & Tongues, una peça de videoart de l’artista Antoni Miralda, es presentarà al Museu d’Art Modern de Nova York (MoMA)

Es podrà veure del 15 al 26 de febrer en el Doc Fortnight Festival 2018, el festival internacional de films de no-ficció del MoMA

01/02/2018 13:02
Foto_Miralda

Twin Tastes & Tongues, és el film de l'artista Antoni Miralda que formava part d’un projecte concebut el 2012 per al Pavelló Barcelona de la 9ª Biennal de Shanghai i va ser una producció d'Screen Projects, l’empresa organitzadora de LOOP, amb el suport de l’ICEC i de l’ajuntament de Barcelona. La pel·lícula, filmada l’agost i el setembre de 2012 a Barcelona i Shanghai, tendia ponts entre les tradicions culinàries i les comunitats culturals de les dues ciutats que estan agermanades des de 2001. Articulat a través de diversos temes (ritual, mercat i productes, menjadors i taules, cuines, olles i espai privat, espai públic, gent i gestos, llenguatge popular i receptari...), el projecte responia a la invitació que la Biennal va fer als artistes de treballar sobre el tema de la “Reactivació” amb la idea de que repensessin la història, transformessin l’energia i establissin diàlegs entre comunitats i, tot això, en pavellons de ciutats que per a l’organització eren afins a aquesta línia temàtica.

El Doc Fortnight Festival va ser fundat el 2001 i cada edició mostra una selecció internacional de propostes documentals rellevants que es troben als límits creatius del videoart. El programa abasta un ampli ventall de temes i estils amb peces realitzades tant per artistes emergents com consolidats alguns dels quals assistiran al festival. El MoMA compta, sense cap dubte, amb el departament audiovisual més important de tots els museus d’art contemporani d’arreu del món i per a qualsevol artista és significatiu haver estat seleccionat pels seus responsables per formar part de la programació del festival.