• Imprimeix

El Programa Europa Creativa MEDIA organitza la Nit del Cinema Europeu

L’objectiu és apropar el cinema europeu a la ciutadania

03/12/2018 11:12
Foto_NitCinemaEuropeu

Del 3 al 7 de desembre es celebra la primera edició de la European Cinema Night; 34 cinemes dels 27 Estats de la UE seran amfitrions d'aquest projecte de divulgació d'Europa Creativa MEDIA, coorganitzat per la xarxa Europa Cinemas.

A Barcelona, els Cinemes Verdi acolliran dimarts 4 de desembre a les 19h la projecció de Rojo, la pel·lícula de Benjamin Naishtat guanyadora de la Conxa de Plata al Millor Director, la Conxa de Plata al Millor Actor i el Premi del Jurat a la Millor Fotografia en el passat Festival de Sant Sebastià. El film compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA als Fons de Coproducció Internacionals.

Converses amb crítics de cinema i/o amb membres de la producció de films completaran els visionats de fins a 21 pel·lícules en els diferents països. Representants de la Comissió Europea i/o representants de les Oficines d'Europa Creativa MEDIA també seran presents a les diferents projeccions europees.

L'impacte d'aquesta acció que celebra la riquesa del cinema europeu arriba als 7.200 espectadors arreu d'Europa i els cinemes seleccionats per a les projeccions pertanyen a la xarxa Europa Cinemas (primera xarxa de sales compromesa amb la programació de cinema europeu).

Cada any al voltant de 400 pel·lícules europees són estrenades fora del seu país de producció gràcies als suports de MEDIA (Subprograma d'Europa Creativa que neix de la Comissió Europea).

Més informació aquí.