• Imprimeix

Comença una missió d’empreses catalanes del sector dels videojocs a Corea del Sud

En el marc d’una missió organitzada per l'ICEC i ACCIÓ, les empreses catalanes participaran a la fira G-Star i exploraran les oportunitats que els ofereix el mercat sud-coreà, en què el sector dels videojocs genera 8.800 milions d’euros i concentra gairebé 900 empreses.

15/11/2018 09:11
Imatge_GSTARKOREA

Una delegació de sis empreses catalanes del sector dels videojocs viatja a Corea del Sud aquesta setmana per participar a la fira G-Star i buscar oportunitats d’internacionalització. Aquesta activitat forma part d’una missió empresarial organitzada per l'ICEC i ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement. 

Les empreses catalanes que hi participen són Barspin Studios, Giantfox, Melbot, Novarama, Snowpeak Studio i The Breach Studios. Aquesta delegació comptarà amb una agenda individual i col·lectiva de reunions amb l’objectiu de conèixer les oportunitats de negoci que ofereix el mercat coreà en l’àmbit dels videojocs. D’aquesta manera, les set empreses catalanes visitaran la capital del país, Seül, i la ciutat de Busan, on se celebra la fira, i es reuniran amb actors de l’ecosistema coreà com KOCCA (l’agència del govern coreà que promou el sector cultural i la indústria dels continguts al país), la Korea e-Sports Association (l’organisme que gestiona el sector dels esports electrònics) o les empreses Kakao Games, Pinkfong o Smilegate.

Corea és precisament un dels mercats amb més potencial en l’àmbit dels videojocs i ocupa el quart lloc del rànquing mundial que analitza el pes d’aquest sector en la seva industria, només superada per la Xina, els Estats Units i el Japó. Es calcula que aquest negoci genera uns 8.800 milions d'euros i que concentra gairebé 900 empreses i 81.000 treballadors. Es tracta del líder mundial en el sector de les TIC i d’un mercat que ofereix oportunitats per a l’empresa catalana en àmbits com el programari incrustat, la telefonia mòbil 5G, els jocs de mòbil, la seguretat a Internet i la realitat virtual. De fet, les exportacions catalanes a Corea van augmentar un 6,2% al 2017 en comparació amb l’any anterior i sumen 362,8 milions d’euros, mentre que prop de 2.000 empreses catalanes ja exporten a aquest mercat.

Per la seva banda, a Catalunya es concentren 130 empreses del sector dels videojocs que sumen 2.441 treballadors i una facturació de 319 milions d’euros. A banda, segons el Barcelona & Catalonia Startup Hub elaborat per ACCIÓ, actualment hi ha a Catalunya més de 76 startups dedicades a aquest sector.