• Imprimeix

Arts comunitàries: públics i cultura col·laborativa

La jornada tindrà lloc el dimarts 29 de maig al Tradicionàrius

24/05/2018 12:05
Imatge_ArtsInclusives

L'ICEC, mitjançant el Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) i l’Àrea de Públics, organitza la segona Jornada sobre cultura inclusiva i art comunitari. En aquesta edició, es posa el focus en la col·laboració com a base de la sostenibilitat i com a metodologia clau per al desenvolupament de projectes de creació artística comunitària.

La col·laboració és a l’ADN dels projectes de creació artística comunitària. Professionals, no professionals, agents de proximitat i institucions s’uneixen per desenvolupar un projecte comú que respon a objectius diversos dels col·laboradors, que tant poden anar en la línia del fet artístic com dels drets humans, i on aquests mateixos col·laboradors, alhora, esdevenen públics naturals dels seus projectes.

Es parla de convivència i construcció per insistir en la metodologia col·laborativa, en què els processos artístics esdevenen polièdrics perquè es defineixen a partir de mirades diverses i amb execucions diferents, totes vàlides i legítimes.

Però quin és l’abast del repte de la col·laboració en els projectes artístics comunitaris? Quins són els factors que permeten desenvolupar les condicions de confiança en l’altre per connectar veritablement? De quins recursos es disposa? Deixem de parlar de gran públic per parlar de públic proper? Quins són els límits de les col·laboracions? Aquestes són només algunes de les qüestions que s’analitzaran durant la jornada. Primer amb una ponència inspiradora i, alhora, pràctica, per tal d’identificar els punts clau de les propostes col·laboratives, tant a petita com a mitjana escala. I després amb el testimoni de vuit protagonistes de quatre experiències properes i multidisciplinàries, que dialogaran sobre el procés col·laboratiu i les estratègies particulars que els han permès a cadascun d’ells trobar-se per a un projecte comú.

Per més informació i inscripcions feu clic aquí