• Imprimeix

Sónar+D celebra la seva sisena edició

Sónar+D tornarà a reunir els grans referents mundials de les tecnologies creatives. Serà del 13 al 16 de juny a Fira Barcelona

05/06/2018 09:06
Imatge Sonar+D2018

©Sónar

La sisena edició del Sónar+D tindrà lloc del 13 al 16 de juny a la Fira de Montjuïc. Aquest congrés internacional es desenvolupa en paral·lel al festival musical i explora com la creativitat modifica el nostre present i imagina nous futurs, a més a més de reunir a Barcelona destacats artistes, tecnòlegs creatius, músics, cineastes, dissenyadors, pensadors, científics, emprenedors, makers i hackers.

El programa d’activitats d’enguany s’estructura en cinc blocs temàtics interconnectats:

1. El futur de l’exploració espacial. Agafant com a inspiració el projecte Sónar Calling GJ273b, la primera sèrie de transmissions de ràdio de la història que Sónar està enviant a un exoplaneta potencialment habitable, Sonar+D ha convidat enguany a organitzacions líders de la investigació espacial com la NASA, el MIT Media Lab o The Long Now Foundation.

2. El futur de la música. Expandir horitzons creatius mitjançant la col·laboració; conèixer les infraestructures de la música digital i aplicar la tecnologia blockchain més enllà de la retribució econòmica, explorar maneres de crear, col·laborar i conèixer de prop com les empreses de distribució digital apropen d’una manera cada cop més personalitzada nova música als públics.

3. El futur de les experiències audiovisuals. Un any més Sonar+D explora les noves capes de la realitat, des de la Realitat Virtual a la Realitat Augmentada i la narrativa audiovisual immersiva.

4. El futur d’internet. Es mirarà cap a on pot anar el web en el futur proper sense perdre de vista l’experiència d’aquests 25 anys connectats. Anirà a càrrec del pioner digital Ian Rogers, l’artista, investigador i especialista en blockchain Mat Dryhurst, l’organització infoactivista Tactical Tech i la directora de l’organització internacional Mozilla, la Mitchel Baker.

5. El futur de la intel·ligència. El futur del coneixement està sorgint en la creuada entre intel·ligència artificial, intel·ligència col·lectiva i intel·ligència humana.

Entre els convidats d’aquesta sisena edició també destaquen en Ryuichi Sakamoto i l’Alva Noto, reconeguts músics d’avantguarda que protagonitzaran una conversa a l’Stage+D on explicaran els detalls del seu treball; Nelly Ben Hayoun, directora i dissenyadora d’experiències que ha col·laborat amb Sigur Rós o The Prodigy, a més de muntar l’International Space Orchestra (ISO), la primera orquestra de científics de la NASA; o en Zach Lieberman, uns dels creadors digitals més sorprenents del moment, el qual presentarà un nou codi visual de reconeixement facial i gràfics generatius.

Artistes, tecnòlegs, empreses i institucions catalanes dedicades a les tecnologies seran també àmpliament representades en les conferències i en l’àrea MarketLab del Sónar+D 2018: des d’incubadores de videojocs com GameBCN, fins a representats d’institucions tecnològiques punteres com el Barcelona Supercomputing Center o l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya, passant per veus pròpies tan reputades com la del director de cinema Iñaki Lacuesta, la investigadora i artista Joana Moll o el dj i productor Marc Marzenit.

També tornarà l’Startup Garden de Sonar+D, un espai de promoció i exposició per a empreses que reuneix a actors nacionals i internacionals de l’ecosistema de les indústries relacionades amb la tecnologia aplicada a la creativitat: inversors, creadors, desenvolupadors i empresaris. Entre elles hi seran empreses catalanes com Sekg, Unison Rights, Estreams, Acqustic, Broomx Technologies, Film Club, Watchity, Voiceful o MusicList.

Sónar+D 2018 compta amb el suport de l’ICEC, l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM).