Llibre
  • Imprimeix

Llibre

En l'àmbit del Llibre, des de l’ICEC acompanyem i donem suport als projectes empresarials, i centrem l'activitat en el foment del sector editorial i llibreter català, acompanyant les empreses del sector en l’edició, la comercialització i la promoció. Així mateix, des de l’Àrea del Llibre es fomenta la transversalitat entre els agents que componen el sector, millorant-ne la compenetració i generant sinergies en l’àmbit intern per enfortir la base del teixit empresarial editorial.

S'incideix en tres accions principals. En primer lloc, la promoció de l’edició en llengua catalana i occitana, per afavorir l’existència d’un catàleg ampli, divers i de qualitat a disposició dels lectors. En segon lloc, la protecció dels diferents tipus d’empreses del sector, per promoure, d’aquesta manera, un ecosistema ric i divers. I finalment, el foment de la lectura i la dinamització d’hàbits culturals, per enfortir orgànicament el sector del llibre.

Des de l'ICEC impulsem la professionalització del conjunt del sector cultural català a través de programes de formacióconsultoria i assessorament; ajudem les empreses culturals en la seva internacionalització; posem al seu abast subvencions i finançament i treballem també pel desenvolupament de públics.

És un distintiu de qualitat, endegat pel Departament de Cultura i el Gremi de Llibreters de Catalunya amb la col·laboració de l’AENOR, que reconeix l'excel·lència de les Llibreries de Catalunya, alhora que les involucra en un procés de millora contínua.

L'Institut Català de les Empreses Culturals elabora des de l’any 2006 un recull de les fires d'arreu del país dedicades al llibre, per reforçar la indústria i donar visibilitat al llibre en català. El Pla de fires posa l’atenció, a l’abast territorial, en la diversitat temàtica de les publicacions, l’acostament al públic i el calendari de les fires, de manera que el llibre sigui notícia al llarg de tot l’any.

Des del Saló del Llibre Infantil i Juvenil fins al Saló del Còmic, passant per la Fira del Llibre Vell de Poesia de Folgueroles, la Fira del Llibre Ebrenc o la Vila del Llibre de Montblanc, hi trobarem tot un ventall d'activitats que es posen a l'abast de la ciutadania. Una eina que permet repassar l'activitat que fa el sector llibreter durant tot l'any a tots els racons del país.

El Departament de Cultura ha desenvolupat el Pla de lectura 2020 (#Llibrèfils), que vol aconseguir un hàbit lector més gran per part de tota la població.

Actualitat en Llibre