Música
  • Imprimeix

Música

En l'àmbit de la música, des de l’ICEC acompanyem i donem suport als projectes empresarials musicals en tota la seva transversalitat, impulsem la cultura financera del sector i vetllem per la professionalització, l’eficiència i l’enfortiment de l’ecosistema empresarial musical per mitjà del foment d’eines que tenen com a objectiu l’optimització de recursos, el creixement sostingut del sector i una viabilitat més gran dels projectes.

Des de l'ICEC impulsem la professionalització del conjunt del sector cultural català a través de programes de formacióconsultoria i assessorament; ajudem les empreses culturals en la seva internacionalització; posem al seu abast subvencions i finançament i treballem també pel desenvolupament de públics.

L’ICEC ha impulsat el Pla integral de la música de Catalunya, amb la finalitat de reconèixer i posar en comú les diferents realitats del sector, i s’ha marcat uns objectius estratègics i unes línies d’actuació concretes i consensuades comunes que donin resposta a les necessitats de les empreses i els professionals del sector musical.

Correspon a l’Àrea de Mercats de l’ICEC coordinar i col·laborar amb els mercats estratègics d’arts escèniques i música a Catalunya (Fira Mediterrània, FiraTàrrega, La Mostra d’Igualada, Mercat de Música Viva de Vic, Sismògraf i Trapezi) per tal de donar impuls a la seva activitat i al seu posicionament internacional, així com reforçar-ne el paper com a plataformes d’exhibició i contractació de la producció cultural catalana d’arts en viu.

Aquests mercats són fonamentals per a la dinamització de les diferents disciplines artístiques ja que són estratègics com a espais de trobada i d’intercanvi, com a plataformes idònies per presentar noves propostes i fomentar els contactes professionals.

El suport de l’ICEC a aquests mercats estratègics va de la mà amb els Ajuntaments de les cinc ciutats implicades, la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, així com de la complicitat amb els sectors professionals respectius. Aquesta col·laboració és indispensable per optimitzar al màxim els recursos disponibles i augmentar l’efectivitat dels mercats.

 

Actualitat en Música