Internacionalització
  • Imprimeix

Internacionalització

Un dels objectius de l’ICEC és desenvolupar diverses línies d’actuació que contribueixin a augmentar la competitivitat de les empreses culturals catalanes en els mercats nacionals i internacionals. D’acord amb aquest objectiu, des de l’Àrea de Mercats, es treballa un ampli programa d’accions i serveis per aconseguir la internacionalització de les empreses culturals catalanes i estimular la seva presència en les principals plataformes de contractació i esdeveniments donant suport a la comercialització dels serveis, productes i creacions culturals i artístiques fetes a Catalunya.

Impulsem les plataformes de mercat i esdeveniments estratègics a Catalunya, oferim línies de subvenció a projectes d’internacionalització de les empreses culturals i organitzem les missions i els estands culturals catalans a les principals fires i esdeveniments mundials. També assessorem sobre internacionalització i sobre els ajuts europeus per als sectors culturals, des de la nostra unitat Europa Creativa Desk – Media Catalunya.

L'ICEC impulsa la internacionalització a través de dues marques: Catalan Arts, destinada a la promoció internacional de les empreses dels sectors de les arts escèniques, les arts visuals, la cultura digital, el llibre i la música, i Catalan Films & TV, centrada en la promoció internacional de l’audiovisual català.

Mitjançant aquestes marques es coordina i es reforça la presència de creacions i empreses catalanes en mercats, fires i esdeveniments internacionals, a més d’oferir eines i recursos per a la internacionalització als professionals catalans, i materials i informació sobre el sector cultural català als professionals internacionals.

Catalan Films and tvCatalan arts

L'ICEC disposa de quatre oficines a l'estranger ubicades a Berlín, Brussel·les, Londres i París i que son una eina fonamental per promoure la cultura catalana a l'exterior i des d'on sofereix informació, consultoria i assessorament sobre internacionalització i es realitza prospecció de nous mercats que puguin ser d'interès per als professionals catalans.

Oficina Berlín
Neus Mèlich Checa
berlin.icec@gencat.cat
+49 30 551 95 40

Oficina Brussel·les
Núria Bultà Barbeta
brussels.icec@gencat.cat
+32 2 230 72 21

Oficina Londres
Mar Pérez Unanue
london.icec@gencat.cat
+44 207 842 0853

Oficina París
Eva Colom Valageas
paris.icec@gencat.cat
+33 1 43 25 04 35

L’Àrea de Mercats de l’ICEC coordina i col·labora amb els mercats estratègics d’arts escèniques i música a Catalunya (Fira Mediterrània, FiraTàrrega, La Mostra d’Igualada, Mercat de Música Viva de Vic, Sismògraf i Trapezi) per tal de donar impuls a la seva activitat i al seu posicionament internacional, així com reforçar-ne el paper com a plataformes d’exhibició i contractació de la producció cultural catalana d’arts en viu.

Aquests mercats són fonamentals per a la dinamització de les diferents disciplines artístiques ja que són estratègics com a espais de trobada i d’intercanvi, com a plataformes idònies per presentar noves propostes i fomentar els contactes professionals.

El suport de l’ICEC a aquests mercats estratègics va de la mà amb els Ajuntaments de les sis ciutats implicades, la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, així com de la complicitat amb els sectors professionals respectius. Aquesta col·laboració és indispensable per optimitzar al màxim els recursos disponibles i augmentar l’efectivitat dels mercats.